Bima te cilen nese e keni ne shtepi duhet ta quani veten me fat pasi ndihmon trajtimin e ketyre 9 problemeve qe lidhen

Njihet ndryshe si “bima e pavd eksh mërisë” dhe mbi të gjitha që i sjell të mira shëndetit të çdokujt nga ne që e ka atë në shtëpi. Thuhet se bima aloe vera erdhi nga Afrika e Veriut dhe dokumentacioni i parë i njohur i përdorimit të saj nga ana medicinale, ishte në librin e lashtë egjiptian “Papirusi Ebers”, i cili ka dhënë dymbëdhjetë receta të ndryshme.

Që atëherë, kjo bimë është përdorur në të gjithë botën si një lule dekorative dhe më e rëndsishmja, si një ilaç shërimi. Nëse keni një bimë aloe vera do të përfitoni shumë, kryesisht për shkak të vetive të saj medicinale të cilat janë me të vërtetë të pazëvendësueshme.

Ja disa nga përfitimet që mund te merni nga xheli që përmban në brendësi kjo bime: -Shëron dj egjetShëron pl agët, Zbut aknet dhe ekzemat, Zbut skuqjen dhe problemet e tjera të lëkurës, Mund të përdoret si il aç anti-kruajtje, Redukton rrudhat, Ju ndihmon për të pasur flokë të shëndetshëm, dhe për parandalimin e rënies së tyre.