Nese zgjoheni shpeshhere naten, mjafton te fusni kete perberje poshte gjuhes para se te flini dhe trupi juaj do te nxise

Nëse provoni të përzieni kripën dhe sheqerin e më pas ta konsumoni para se të shtriheni në shtrat, ka shumë të ngjarë që kjo do ju kthehet në një zakon i përditshëm.

Konsumimi i përzierjes së kripës dhe sheqerit, sipas Matt Stone, një shkencëtar amerikan i cili ka botuar disa libra mbi të ushqyerit dhe metabolizmin, ndihmon në pagjumësinë dhe dhimbjet e kokës, forcimin e imunitetit, ngritjen e nivelit të energjisë dhe ngritjen e nivelit të serotoninës dhe elektrolite.

Kripa ashtu si sheqeri, nuk rekomandohet të konsumohet në sasi të mëdha për shkak të efekteve potencialisht të dëmshme për shëndetin, por kjo nuk do të thotë që nuk ka asnjë anë pozitive, veçanërisht kur bëhet fjalë për kombinimin e tyre.

Kombinimi i ëmbël dhe i kripur ndihmon në balancimin dhe funksionimin optimal, veçanërisht kur bëhet fjalë për hormonin e stresit.Sheqeri vepron si një “bateri” për qelizat sepse glukoza përfaqëson një rrjedhë të besueshme të energjisë në mitokondri. Natriumi i kripës lejon frymëmarrjen e duhur të qelizave dhe prodhimin e energjisë. Përveç kësaj, të dy substancat janë mjete të fuqishme ushqyese për menaxhimin e stresit.