Flini me goje hapur? Kur te mesoni keto 3 ndryshime qe ndodhin me trupin tuaj do te mundoheni

Shumë fëmijë të cilët dëshirojnë të marrim frymë me gojë, më vonë u shtrembërohen dhëmbët dhe kanë ka fshim jo të rregullt. Edhe pse frymëmarrja nga goja funksionon krejtësisht mirë, në afat të gjatë mund të jetë shumë më e dëmshme për ne.

Nëse merrni frymë me gojë, në fund do të filloni të vëreni që fytyra juaj ndryshon strukturën dhe rritet përpara dhe poshtë. Kjo gjë është më e dukshme te fëmijët, sepse fytyrat e tyre akoma rriten.

Derisa merrni frymë me gojë, nofullat dhe faqet bëhen gjithnjë e më të ngushta. Kjo, për pasojë, shkakton ndryshim të formës së hundës.Përveç kësaj, te ju mund të zhvillohen vrimat e ngushta të hundës dhe një buzë e sipërme, si dhe një ka fshim i hapur përpara.

3. Dhëmbët tuaj prishen Frymëmarrja me gojë ndikon negativisht në dhëmbët tuaj. Shumica e fëmijëve të cilët dëshirojnë të marrin frymë me gojë, më vonë do të kenë dhëmbë të shtrembëruar dhe ka fshimi jo i duhur.

4. Ju flini më shumë Më pak oksigjen dhe më shumë dyoksid karboni hyn në trupin tuaj. Si rezultat, shumica e sistemeve të trupit tuaj vuajnë. Përveç kësaj, ju keni më shumë gjasa të gërhitni dhe të jargëzoni, si dhe të vuani nga mungesa kro nike e oksigjenit dhe apnea e gjumit.