Aeroporti Gjermanise po vjen me lajm fantastik per qytetaret qe duan te..

Gjigandi gjerman i linjës ajrore Lufthansa tha të enjten se e kishte “lanë pas pandeminë” pasi raportoi një fitim të fuqishëm neto të tremujorit të tretë dhe parashikoi kërkesë të fortë në muajt në vijim.

Lufthansa kishte bërë humbje të mëdha kur koronavirusi ndaloi udhëtimin global ajror dhe duhej të shpëtohej nga qeveria gjermane në vitin 2020, Por një rikthim i fortë i kërkesës ndërsa ekonomitë rihapen ka rritur pasurinë e kompanisë.

Fitimi neto prej 809 milionë euro nga korriku në shtator krahasohet me një humbje prej 72 milionë euro në të njëjtën periudhë të një viti më parë. CEO Carsten Spohr tha se grupi “e kishte lënë pas pandeminë dhe po shikon me optimizëm në të ardhmen”.

Të gjitha segmentet e biznesit, nga linjat ajrore të pasagjerëve tek logjistika, kontribuan në rezultat, tha ai. Rezultatet zgjasin rimëkëmbjen e grupit, pasi raportoi fitimin e tij të parë neto në gusht që nga pandemia. Të ardhurat e tremujorit të tretë pothuajse u dyfishuan nga viti në vit në 10.1 miliardë euro.