Nëse vuani nga ky problem mjafton te zieni 3 gjethe fiku dhe do te shikoni trajtimin qe ben te mundur

Përdorni gjethet e fikut për të shëruar të gjithë trupin. Nëse vuani nga diabeti, ulçera në stomak, bronkit ose presion të lartë të gja kut, çaji i bërë nga gjethet e fikut mund të jetë zgjidhja e duhur. Gjethet e fikut janë të pasura me antioksidantë dhe fibra.

Fiku është një frut i shijshëm dhe i ëmbël i familjes botanike ku bëjnë pjesë edhe manat, kanë gjethe me ngjyrë të gjelbër të çelët me një formë shumë të veçantë. Ekspertët i përshkruajnë këto gjethe si të pasura me vlera ushqyese dhe shëndetësore.

Në fakt, gjethet e fikut mund të transformohen në një ushqim të shijshëm dhe plot avantazhe shëndetësore. Sipas të dhënave, ngrënia e gjetheve të fikut ofron një sërë përfitimesh shëndetësore, sidomos kundër diabetit.

Nëse një pacient që vuan nga kjo sëm undje dhe konsumon gjethet e fikut, atëherë do të vërë re një ulje në sasinë e insulinës të nevojshme për organizmin. Në këtë mënyrë, pacienti mund të injektojë më pak insulinë, një proces i kushtueshëm që zgjat në kohë.Gjethet e fikut konsumohen në formën e çajit, por edhe si pjesë e sallatave të ndryshme. Gjethet e fikut ulin nivelin e triglicerideve, yndyrat e akumuluara në organizëm.