180 franga рër ѕесilin në Zviсër, Ja si perfitojne edhe Shqiptaret atje

Për të zbutur pasojat e krizës energjetike, parlamenti i qytetit të Lucernit është shprehur në favor të dhënies së çdo personi një shumë prej rreth 180 frangash. Mocioni është propozuar nga PS dhe partia e të Gjelbërve dhe synon të forcojë fuqinë blerëse të popullsisë.

Për këtë qëllim, të gjithë njerëzit që jetojnë në qytetin e Lucernit, pavarësisht nga mosha dhe statusi i vendbanimit, do të paguhen me 180 CHF. “Përpjekje e madhe administrative dhe financiare” është përshkruar mocioni i urgjent i dy partive zvicërane.

Megjithatë kjo iniciativë është kritikuar nga partitë opozitare.