Gjate dimrit shendosheni pa e kuptuar: Kjo eshte sasia e duhur e mineraleve dhe vitaminave qe duhet te merrni

Kur moti fillon të ftohet, kemi më shumë uri. Le të shohim pse ndodh kjo dhe si të shmangim shtimin e peshës në dimër. Në dimër, nevojat tona për kalori rriten, pasi metabolizmi ynë përshpejtohet gjatë ekspozimit ndaj të ftohtit. Kjo është arsyeja pse temperaturat e ulta na hap oreksin dhe kemi prirjen për të ngrënë më shumë, veçanërisht ushqime që janë të pasura me sheqer, yndyrë dhe kripë.

Dietologia Costalenias Kallianiotis ka treguar se cilat zakone duhet të ndryshojmë që të mos shtojmë peshë, çfarë të shmangim dhe çfarë të konsumojmë në dietën tonë.

Organizimi është gjysma e “punës”! Duhet të strukturojmë një plan të duhur ushqimor ditor, që do të na ndihmojë të hamë ushqime cilësore, por në të njëjtën kohë nuk do të na lejojë të shtojmë kalori.Rekomandohet të bëni një plan vakti javor për të ditur paraprakisht se çfarë të gatuani dhe të bëni një listë të qartë blerjesh përpara se të shkoni në supermarket, në mënyrë që të “tundimet”.

“Është mirë të sigurohemi që të konsumojmë fruta të freskëta dhe lëngje frutash, arra, kos ose drithëra, pasi të qëndruarit pa ngrënë për një periudhë të gjatë kohore do të na bëjë të ndihemi më të uritur deri në vaktin tonë të ardhshëm dhe mund të na bëjë ndiheni të dobët gjatë ditës”, thekson Kallianioti.

Pijet e nxehta janë një nga zgjedhjet tona të preferuara për ditët e ftohta të dimrit. Megjithatë, duhet të jemi veçanërisht të kujdesshëm në lidhje me përbërësit që shtojmë (sheqer, qumësht, qumësht i skremuar) si dhe pije të gatshme që mund të marrim nga jashtë, pasi mund të kthehen në “bo mbë” kalorish.