BE merr vendimin fantastik për Ballkanin, Ja sa para do të jepen për secilin vend

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, është në një turne në Ballkanin Perëndimor. Ajo bëri të ditur se do të miratohen 500 milionë euro grante për infrastrukturën energjetike në kuadër të Planit Ekonomik dhe Investimeve të Bashkimit Evropian.

Për më tepër, ndihma e drejtpërdrejtë buxhetore është caktuar për vendet e rajonit për të ndihmuar përpjekjet e tyre për të lehtësuar ndikimin e çmimeve të larta të energjisë, tha Von der Leyen. Paketa e sigurisë energjetike, siç e quajti ajo, është e destinuar për shtëpitë dhe bizneset.

Ajo do të jetë e aksesueshme nga janari, sipas kreut të organit ekzekutiv të BE-së, e cila viziton sot Malin e Zi si ndalesa e saj e fundit. Shqipëria po merr 80 milionë euro ndihmë direkte buxhetore. Duke folur me kryeministrin Edi Rama, Von der Leyen vlerësoi sistemin e mbështetjes së vendit për familjet dhe bizneset e vogla dhe të mesme për të përballuar krizën energjetike.