Bonus deri në 800 euro për çdo familje, shteti fqinj ndihmon qytetarët, përfitojnë mijëra shqiptarë

Qeveria greke njoftoi një paketë të gjerë antikrizë duke folur me shifra konkrete që përmban vendimi ku përfshihet praktikisht pjesa më e madhe e popullsisë së vendit, mes tyre qindra mijë shqiptarë, Më shumë se 2.3 milionë qytetarë do të marrin bonus të dyfishtë për festat e fundvitit. Bëhet fjalë për një ndihmë financiare të menjëhershme prej 250 eurosh.

Mbi 1.3 milionë qytetarë do të marrin kompensim për ngrohjen gjatë dimrit. Kompensimi është dhënë dhe vitin e kaluar, por sivjet do të jetë më i lartë. Këto dy pëpërfitime do të kreditohen në llogaritë e përfituesve dhe do t’u japin një frymë likuiditeti familjeve në nevojë në një moment të vështirë për ta.

Kostoja totale e buxhetit të shtetit të dy ndërhyrjeve (ndihma për ngrohjen dhe bonusi) arrin në rreth 750 milionë euro. Mes tyre përfitojnë një milion pensionistë – krahasuar me 634,000 në prill 2022 – me të ardhura mujore deri në 800 euro, krahasuar me ata me 600 euro në prill.