Ndodhi e papritura ne Itali, Sapo u dha njoftimi befasues per te gjithe shqiptaret atje

Inflacioni ka kaluar çdo parashikim në Itali dhe shndërrohet në pengesën e parë me të cilën do të duhet të përballet qeveria e Melonit. Shifrat e tetorit të publikuara nga ISTAT janë një tronditje e papritur që i tejkalon të gjitha pritjet.

Indeksi i çmimeve të konsumit u rrit nga 8,9% në 11,9% – niveli më i lartë që nga marsi 1984 – me një rritje ciklike prej 3,5%. Një rritje prej tre pikë përqindjeje e tendencës dhe madje 3,5% e situatës ekonomike nuk ishte parashikuar nga asnjë analizë.

Ky është kërcimi më i madh që nga viti 1954, vit në të cilin u krijua ISTAT. Çmimet e energjisë po rriten duke i shtyrë edhe produktet ushqimore drejt kësaj prirjeje.