Nga 21 sheqeri më ra në 6.1 dhe plaaga në këmbë u sheerua për vetëm 7 ditë

Svetislav , një inxhinier mekanik në pension, ishte i fortë dhe i shëndetshëm deri në pranverë, por gjithçka filloi të shkonte keq, pasi mbante një frigorifer të madh, ai shkeli në një gozhdë që i shpoi këmbën.Vetëm atëherë ai u diagnostikua me sheqer në gjak shumë të lartë, kështu që mjekët menjëherë rekomanduan terapi me insulinë. Ai nuk ishte dakord me këtë dhe vendosi për fitoterapi, domethënë dëshironte të mjekohej në një mënyrë natyrale.

“Gozhda që shkela ishte shumë e madhe, më shpoi këmbën dhe më doli nga pjesa e sipërme”-Megjithëse ambulanca më rregulloi menjëherë dëmtimin dhe më dha tetanoz, të nesërmen këmba ime ishte në një gjendje shumë të keqe. Plaga filloi të qelbëzohej dhe dhimbja u bë e padurueshme.

Shkova në spital ku u mbajta për kurim për një muaj të tërë. Ekzaminimet zbuluan se sheqeri im në gjak kishte arritur 21 njësi. Unë nuk isha dakord me terapinë me insulinë, sepse deri në atë kohë nuk kisha probleme dhe as testet e gjakut të kontrollit treguan se kisha diabet.