Recetë e Bozës më të mirë – do t’ju ngrejë në këmbë, pavarësisht sa jeni të lodhur…

Recetë e Bozës më të mirë – do t’ju ngrejë në këmbë, pavarësisht sa jeni të lodhur..!? Boza është një pije e lashtë drithërash që pihej në hek.tolitra në vitet e shekullit të kaluar, dhe sot duket se është harruar pak. Për herë të parë ishte pirë në Turqi rreth vitit 900 ka të dhëna të shkruara për këtë kohë, dhe ndoshta kjo pije është prodhuar shumë më herët.

Ajo që e bën bozën të ndryshojë nga pijet e zakonshme “të shëndetshme” është se ajo është plotësisht e natyrshme dhe ka një efekt të pazëvendësueshëm të dobishëm në të gjithë org.anizmin. Eshtë e pasur me vitamina të kompleksit B, si dhe vitamina A dhe E, si dhe Hekur, i cili në mënyrë fantastike përmirëson pamjen e gj.akut.

Meqenëse përmban gjithashtu maja, ajo përmban një numër bak.teresh të shën.detshme që kanë një efekt të dobishëm në zorrët dhe të gjithë si.stemin e tretjes. Dhe të gjithë e dimë se imuniteti ynë, dmth forca e sistemit tonë imunitar, varet nga mikroflora jonë në zorrë. Përbërësit: 200 g miell misri, 3 litra ujë, 1/2 lugë çaji maja të thatë, 100 g sheqer (mund të ëmbëlsohet me sheqer kafe.