Mjeku Tritan Kalo ρër Gripin ѕtinor, Moѕ e bëni kurrë këtë gjë nëse keni ѕimрtoma

Në 5 këshillat e tij, mjeku sugjeron të ajrosni mjedisin, të pini qetësues, të pini çajëra, të konsumoni ushqim të pasur me vlera ushqyese si dhe të mos çoni fëmijët në kopshte e çerdhe nëse ata kanë simptoma. Një këshillë tjetër tepër e rëndësishme është të mos merri antibiotikë si vetëmjekim, vetëm nëse jua rekomandon mjeku.

Ulësit e temperaturës (Paracetamol, Ibubrufen), kompresat e ftohta rreth qafës apo rrëzë dy kofshave, dushet me ujë të vakët, Marja e çajrave të ndryshëm bimorë dhe të lëngjeve të ndryshme për të shmangur dehidrimin.

Evitimi i frequentimit të çerdheve, kopshteve, shkollave, të vëndeve të punës apo të mjediseve publike nëse kemi shënja Gripi….Të gjitha këto përbëjnë bazën e trajtimit të Gripit Stinor….Në rast të rëndimit të gjëndjes, mos e nënvlerësoni adresimin e menjëhershëm për ndihmë mjeksore.