Situata alarmante / Zyrtari ukrainas: Kemi përgatitur 425 strehime bërthamore, deri me 15 nëntor do…

Në rajonin e Kievit po përgatiten 425 strehimore bërthamore. Lajmi u bë me dije nga kreu i administratës rajonale Alexei Kuleba. Ai tha se strehimoret janë të pajisura në bazë të strehimoreve konvencionale të bombave nga ato që janë në një thellësi të mjaftueshme nën tokë. Strehimoret duhet të jenë gati deri më 15 nëntor.

Shërbimet e urgjencës të rajonit tashmë janë të pajisura me pajisje mbrojtëse nga rrezatimi dhe stërvitjet e stafit janë mbajtur tashmë javën e kaluar për të vlerësuar gatishmërinë e tyre, tha Kuleba.

Zyrtari theksoi se në rast të një sulmi bërthamor, një person duhet të vijë menjëherë në strehë. Por nëse ka një goditje bërthamore, atëherë, ka shumë të ngjarë që nuk do të ketë komunikime celulare. E vetmja gjë që do të funksionojë është radio.