A ja dini emrin kesaj Gjethe! Parandalon 1 nga sëmundjet më të përhapura të zemrës tek populli jone

Gjethet e dafinës kanë një impakt të fortë në sistemin tretës si diuretik që ul nivelin e toksinave në trup dhe reagon ndaj helmimeve ushqimore. Përmbajtjet organike të gjetheve gjithashtu ndihmojnë me tretjen dhe qetësojnë një stomak të trazuar dhe zorrët.

Vaji i dafinës mund të përdoret për të lyer kraharorin dhe ndihmuar me problemet me frymëmarrjen.Nëse nuk keni mundësi të përdorni vaj, mjafton të zieni ujë më dafinë dhe të shfrytëzoni avullin që do t’ju lehtësojë dhe do të eliminojë bakteret errezikshme që gjenden në sistemin e frymëmarrjes. Por kujdes se përdorimi i vajit të dafinës i ndalohet grave shtatzëna.

Gjethet e dafinës kanë në përmbajtjen e tyre acid kafeik dhe rutin, dy elemente që i japin zemrës forcë. Rutina forcon kapilarët egjakut në zemër, ndërkohë që acidi largon kolesterolin e keq nga sistemi kardiovaskular.Dafina kundër ankthit dhe stresitDafina ka një efekt lehtësues, çlirues dhe qetësues.