Greqia vjen me lajmin fantastik, Prej tani per shqiptaret atje do te jepen falas edhe..

Teksa kriza energjetike po fillon që të ndihet në një pjesë të madhe të Eurozonës, Greqia ka ndërmarrë masa të reja për të ndihmuar qytetarët. Mediat greke raportojnë se disa rajone po shpërndahen dru falas për njerëzit të cilët të përballojnë dimrin. Në rajonet malore të Greqisë, programe të tilla kanë filluar tashmë prej vitesh por në qendrat urbane kjo është një nismë e re.

Në Glyfada, një periferi në jug të Athinës, programi filloi në fillim të vitit 2021 pasi një stuhi dëbore e shkurtit rrëzoi mijëra pemë dhe degë në rrugë. Të interesuarit mund të kryejnë një aplikim në internet dhe pasi të përpunohet mund të marrin aq sa mund të futen në bagazhin e makinës së tyre.

Këtë vit me intensifikimin e krizës energjetike, bashkia ka shënuar rritje të aplikimeve. Në krahasim me një vit më parë ku numri i aplikantëve ishte në 10 mijë këtë vit duke filluar nga fundi i shtatorit e deri më tani janë kryer mbi 5 mijë aplikime.