Rrushi i zi sa eshte i shendetshem nuk ju besohet, Ja cilen semundjee te perhapur mund ta largoje

Rrushi është rritur mbi tokë për mijëra vjet dhe i ka ardhur në ndihmë njerëz imit jo vetëm për ushqim por edhe për shëndet Rrushin e gjejmë në variete madhësi dhe ngjyra të ndryshme. Rrushi i zi në veçanti është ndër më të pasurit me antioksidantë të cilët e mbrojnë organizmin nga shumë sëmundje të ndryshme.

Ndihmon kundër diabetit Antioksidantët tek rrushi i zi përmirësojnë aftësinë e trupit për përdorimin e glukozës dhe ulin nivelin e sheqerit në gjak. Për më tep ër rrushi ka një nivel të ulët glicemie që ndihmon në zbutjen e simptomave të diabetit.

Shëndeti i syve – Studimet kanë treguar se njerëzit që jeto.jnë në zonën e Mesdheut janë më pak të rrezikuar nga formimi i per des së syrit dhe problemet me shikimit.