Feston 75 vjetorin e lindjes, aktori i njohur i përket regjisorëve të brezit të arte të skenes shqiptare

Gëzim Kame i përket regjisorëve të brezit të arte të skenes shqiptare, sidomos në zhanrin teatral, por ai ka interpretuar edhe disa role ne filma si aktor, ndonëse jo shumë. Ka lindur ne Tirane me 7 Nentor 1947 dhe sot feston ditëlindjen e 75-të.

Regjisor i karrierës, ish-drejtori artistik dhe i përgjithshëm i Teatrit Kombëtar, tridhjetë vjet ish-pedagog në Akademinë e Arteve dhe trembëdhjetë vjet dekan i këtij fakulteti. Në vitin 1969 ai studioi per dramaturgji në Institutin e larte te arteve në Tiranë.

Pas diplomimit ai ka vazhduar te punoje në Institut. Në vitin 1994 filloi të punojë me Teatrin Kombëtar duke rregjizuar ne mbi 30 prodhime, të lëshuar nga kjo skene.