Nëѕe рini më ѕhumë se një kafe në ditë, mësoni se çfarë po i bëni truрit tuaj

Të paktë janë ata që nuk e nisin ditën me një filxhan kafeje. Por, një pjesë e madhe konsumojnë gjatë gjithë ditës kafe. Ngjan sikur ajo të motivon, por kafeja ka ndikim të madh në shëndet. Këto janë 10 pasoja: Dhimbje në stomak, Kafeina mund t’ju ndihmojë që të zgjoheni nga gjumi, por të konsumosh një filxhan me stomak bosh, sjellë pasoja për stomakun tuaj.

Probleme me gjumin, Nëse do të konsumoni kafe gjatë orëve të pasdites apo në mbrëmje, punët me gjumin nuk do t’i keni të mira. Varësi Nëse jeni konsumues i rregullt i kafesë, në rast se vendosni që për një kohë të mos e pini, atëherë trupi juaj nuk do të reagojë mirë. Kështu do të keni dhimbje koke, nuk do të jeni të motivuar dhe do të ndjeheni të lodhur.

Ashtu si alkooli dhe sheqeri, trupi i të gjithëve reagon ndryshe ndaj kafeinës. Nëse konsumoni shumë kafeinë do të përjetoni ankth, dhe nervozizëm. Kështu kufizojeni veten dhe konsumoni jo më shumë se dy filxhanë kafeje në ditë.