Shtoni peshe gjate veres? Mjekja e njohur tregon arsyen perse ndodh kjo pikerisht ne kete stine

Studimet kërkimore tregojnë një lidhje të qartë midis temperaturave të qëndrueshme të ambientit dhe oreksit. A ka vërtet prova shkencore të lidhjes midis temperaturës dhe oreksit? Sa më e lartë të jetë temperatura, aq më pak oreksi. Pra, duket e qartë se nëse jetojmë dhe hamë në vende me ajër të kondicionuar, do të hamë më shumë dhe do të shëndohemi.

“Është e qartë se kur hani në temperatura më të ftohta, hani më shumë… Një trup në pushim ka një nivel të caktuar të shpenzimi i energjisë, ajo që ne e quajmë ritmi bazë i energjisë dhe qeniet njerëzore janë homeotermike.

Kjo do të thotë se ne jemi në gjendje të rregullojmë metabolizmin tonë për të mbajtur një temperaturë konstante të trupit, pavarësisht nga temperatura e ambientit. Edhe trupi përdor ushqimin për të prodhuar energjinë që e mban atë në një temperaturë konstante”.

Kjo lidhje midis temperaturës dhe oreksit është vërtetuar nga shumë studime kërkimore. Që në vitin 1963, një studim duke përdorur minjtë si subjekte testuese tregoi se, kur u ekspozuan ndaj një temperature prej 35° C, minjtë hëngrën vetëm 10% të asaj që konsumuan në 24° C. Në 40 °C, ata ndaluan së ngrëni fare.