A e dini se рѕе diѕa njerëzve iu ѕhfqen më ѕhumë venat nëрër lëkurë?

Nëse venat tuaja bëhen të dukshme dhe nuk po e dini pse ka ndodhur kjo, mos u brengosni. Venat e dukshme nganjëherë mund të na tregojnë për probleeme të ndryshme shëndetësore, por në shumë raste, ato kanë arsye natyrale pse dalin dhe nuk janë të rrezi ikshmee për shëndetin.

Ne i kemi studiuar situatat pse venat bëhen më të dukshme dhe kjo ështtë ajo çfarë kemii mësuar. Specialistët e venaave thonë se njerëzit me lëkurë të çelët kanë më shumë gjasa të kenë venaa të dukshme sesa ata me tone më të errëta të lëkurës.

Lëkura e hollë mund të jetë gjithashtu arsye. Duke u plakur, shtresa e dhjamiit nën lëkurë bëhet më e hollë. Kjo është arsyeja pse njerëzit e moshuar kanë vena të dukshme në duart e tyre, këmbët dhe pjesëtt e tjera të trupit. Dalja e venave gjatë stërvitjeve është normale. Kur stërvittenii, muskujt punojnë, fryhen dhe i shtyjnnë venaat drejt sipërfaqes së lëkurës duke i bërë më të dukshme. Pas stërvittjevee, muskujt tërhiqen dhe venaat bëhen më pak të dukshme.