E beni sa here pas larjes, por nuk e keni ditur qe ky veprim shkakton thinjat e parakohshme

Sipas ekspertëve, mungesa e vitaminës B12 është shkaku më i zakonshëm i flokëve me thinja para kohe. Mund të çojë gjithashtu në rrallim dhe humbje të flokëve. Për ta shmangur këtë, sigurohuni që të konsumoni vezë, mishi viçi, ton dhe salmon në dietën tuaj. Ju gjithashtu mund të konsumoni vitaminën B12 si shtesë.

Mund të keni probleme me tiroidet.Problemet e tiroides ndikojnë drejtpërdrejt në gjëndrat e flokëve, sipas hulumtimit. Nëse po thinjeni në moshë të re ose nëse keni ano ma li; kjo mund të ndodhë për shkak të mosfunksionimit të tiroides.

Mosndjekja e një diete të shëndetshme mund të kontribuojë në marrjen e atyre fijeve shtesë të grisë. Studime të ndryshme të bëra në lidhje me këtë çështje kanë zbuluar se ferritina, kalciumi, vitamina D-3, bakri, zinku dhe hekuri mund t’i mbajnë flokët tuaj të shëndetshëm – ndërsa mungesa e tyre mund të çojë në flokë të thinjur.

Flokët e hershme gri janë të lidhura me stresin nga ekspertët. Të qenit i stresuar ndikon në qelizat staminale që janë përgjegjëse për rigjenerimin e flokëve tuaj, duke çuar në thinjat e para në moshë të re.