Ja sa e lehtë është të bësh djathë të freskët me 1 litër qumësht, 1 kos dhe gjysmë limoni

Këtu është një recetë e thjeshtë që do të na lejojë të përgatisim djathë të mirë, duke shpenzuar shumë pak. Recetë për të përgatitur djathë të freskët.

Përbërësit:

1litër qumësht;
1 kos natyral, pa ëmbëlsues;
lëngu i gjysmë limoni;
1 metër garzë pambuku, ato që gjenden në farmaci;
1 enë.

Përgatitja: Vendose qumështin në sobë për rreth 15 minuta, nuk është e nevojshme për ta çuar atë në vlim, shtoni kosin dhe lëngun e limonit pak nga pak dhe përzieni përbërësit mirë për disa sekonda. Tani është e nevojshme ta lini përzierjen të pushojë për rreth 3 orë, ndoshta në një enë aq të gjatë sa blenderi, kështu që hirra (me ngjyrë të verdhë) të ndahet nga pjesa tjetër.

Sapo të kenë kaluar 3 orë do të jetë e nevojshme ta mbulosh tasin me garzë, e cila dhe duhet të zgjatet deri në buzët e tasit. Më pas futeni masën në garzë për ta shtrydhur atë sa më shumë të jetë e mundur. Më pas vendose masën e krijuar në një enë dhe lëre të rrijë për 30 minuta në frigorifer.

Sapo të kalojnë 30 minuta, hapni enën dhe nëse dëshironi, shtoni kripë ose erëza të tjera. Nëse i shtoni gjëra të tjera atëherë duhet ta shtrydhni sërish garzën e pas kësaj ta lini të pushojë sërish për 8 orë në frigorifer, pas së cilës djathi juaj i freskët do të jetë gati për t’u ngrënë.