Sidmos grate qe jane mbi 50 vjeç, keto jane 5 gabimet qe bejne kur lyejne floket duke filluar

Çdo e treta grua lyen flokët e saj. Zonjat e reja e bëjnë këtë në një përpjekje për të diversifikuar pamjen e tyre, ndërsa gratë e moshuara nxiten nga dëshira për të mbuluar flokët e tyre gri. Por shpesh rezultati është larg të qenit i dëshirueshëm dhe piktura vetëm e përke qëson situatën. Këto janë gabimet më të zakonshme që bëjnë femrat mbi 50 vjeç.

Gabimi 1: Ngjyra e flokëve shumë e shurdhër, Zgjedhja e ngjyrës së flokëve shumë të shurdhër zakonisht shton disa vite të tjera në moshë. Një efekt i ngjashëm arrihet shpesh me shtresimin e ngjyrave njëra mbi tjetrën.Gabimi 2: Ngjyra natyrale e flokëve.

Shumica e grave mbi 50 vjeç e kanë absolutisht gabim kur mendojnë se duhet t’i lyejnë flokët me ngjyrën që kishin kur ishin të reja për t’u dukur më të reja. Por kjo është një qasje krejtësisht e gabuar, sepse me kalimin e viteve lëkura bëhet më e zbehtë dhe humbet pigmentin e saj. Prandaj, ngjyra e vjetër e flokëve me siguri nuk do të përputhet me ngjyrën e saj dhe do t’i shtojë vetëm disa vite të tjera moshës tuaj. Është më mirë të vini bast në një nuancë më të lehtë.

Gabimi 3: Flokë të thinjur, Natyrisht Nuancat e flokëve gri janë jashtëzakonisht të rëndësishme, por në rast se nuk janë natyrale. Gabim 4: Brava klasike, Flokët e hollë dhe pa ngjyrë zakonisht duken të pajetë. Flokët do të dukeshin shumë më efektivë nëse ngjyrat në to do të kishin një ton natyral.