Dhurata рër ditëlindje nga ѕhteti Gjerman: 750 mijë qуtetarë marrin nga 200 euro?

Bundestagu miratoi të premten e kaluar buxhetin federal për vitin 2023. Sipas tij, rreth 750 mijë qytetarë gjermanë mund të marrin 200 euro nga shteti për ditëlindjen e tyre, sipas mediave gjermane. Përkatësisht, qeveria dëshiron t’i inkurajojë të rinjtë që të shkojnë në ngjarje kulturore.

Do të bëhet fjalë për të ashtuquajturat “Leja kulturore” në të cilën do të jenë në dispozicion 200 euro dhe në këtë mënyrë industria kulturore që ende po lufton me pasojat e pandemisë duhet të mbështetet. Fondet janë të destinuara për libra, vizita në muze dhe ekspozita, kinema, koncerte, shfaqje teatrale etj., por zbatimi i kësaj ende nuk është plotësisht i qartë.

Fondet mund të përdoren për dy vjet, dhe institucionet që ofrojnë përmbajtje kulturore do të mund të regjistrohen nëpërmjet faqes së internetit, si dhe një aplikacion celular do të jetë gjithashtu i disponueshëm. Qeveria do të ndajë 100 milionë euro për projektin pilot dhe të gjithë qytetarët që do të mbushin 18 vjeç në vitin 2023 do të merrnin një “kalim”. Nëse projekti është i suksesshëm, ai mund të shtrihet në popullsinë 15 deri në 17 vjeç.