Receta e tollumbave sikur te ishit nje shef kuzhine: Ky eshte perberesi qe do i jap sherbetit shije te veçante

Tulumbi është një ëmbëlsirë e shijshme dhe e “fortë” dhe shpesh amviset shmangin bërjen e tyre, duke menduar se procedura për t’i bërë është shumë e ndërlikuar. Kjo është receta më e thjeshtë, dhe do të merrni mjaft për të ëmbëlsuar të gjithë familjen, edhe të nesërmen! Provojini, sepse ne kemi një recetë të shkëlqyeshme për petat.

Në Ballkan, tulumbi janë ëmbëlsira tradicionale që hahen rregullisht dhe kanë origjinë nga Egjipti. Një nga ëmbëlsirat më të vjetra që bëhet edhe sot. Për të bërë tulumbi të përsosur, duhet të dini se sa duhet të nxehet vaji i skuqjes, sherbeti duhet të ftohet mirë, vaji midis dy tiganisjeve të ftohet në mënyrë që tulumbi të mos digjet.

Kur tulumbat zhyten në vaj të ftohtë, atëherë ato dalin më të mira. Gjithashtu, dendësia e tulumbave është shumë e rëndësishme, dhe përzierja që zihet në shpoeret duhet të gatuhet mirë. Në videon më poshtë të recetës së shkruar, ju zbulohen të gjitha hilet e ëmbëlsirave për të bërë tulumbi të përsosur.

Përbërësit: 250 g miell, 400 ml ujë, 100 ml vaj, 4 vezë, 2 lugë çaji sheqer, një majë kripe, 1 litër vaj skuqje. Për sherbetin: 800 g sheqer, 500 ml ujë, limon (perberesi qe do ti jap shije te vecante).Procedura: Amvisat me përvojë thonë se është mirë që së pari të bëni sherbetin nga tre përbërësit e fundit. Sillni ujin të ziejë me sheqerin, dhe para fundit shtoni limonin të prerë në rrota, dhe pastaj lini sherbetin mënjanë të ftohet mirë, dhe mund të jetë më mirë ta lini atë brenda natës.